Can Marlot

Can Marlot, és la casa familiar dels Vilà a Navata. Aquí és on besavis i rebesavis fan créixer la família. Són carnissers i es dediquen a la compravenda de bestiar. L’avi Quimet és qui hereta la casa i continua el negoci familiar.

En Quimet es va casar 3 vegades: amb la Maria Portas, amb l’Anna Compte Pujol amb qui va tenir la Montserrat i en Joan i amb l’Eugènia Sitjà Rovira amb qui va tenir també dos fills: en Miquel i la Pilar.

Al seu torn és en Joan, el Padrí per nosaltres, en Xalet o en Marlot pels amics de Navata, és qui hereta la casa. No es va casar mai i durant molts anys es va dedicar a fer de matador de porcs per cases i masies fins que va deixar aquesta feina per anar a treballar a la fàbrica tèxtil d’Ordis.

La casa s’ha reformat amb 2 moments. En un primer moment, l’any 1994, es va fer una actuació important per fer de la primera planta l’habitatge principal on va viure el Padrí. En un segon moment, aquest últim any 2021 s’ha reformat parcialment la primera planta donant obertura a diferents espais i s’ha realitzat una reforma completa al pis de dalt per donar lloc a les habitacions i espai polivalent.

La carnisseria, situada als baixos de la casa, es va tancar als anys 50 abans de la mort de l’avi Quimet i encara conserva el taulell, els talladors i la balança. Amb el temps es pretén restaurar-la i donar un nou ús a aquest espai tan significatiu per la història de la casa.


ESPAIS

Planta baixa: Rebedor ampli amb una volta de quatre punts original de la casa antiga i amb una gran bancada. És un espai fresc per passar les tardes de calor. Comunica amb el garatge/magatzem que està a disposició dels hostes per guardar bicicletes, motos… Disposa de material de reparació de bicicletes i queda tancat completament. A aquest espai s’hi accedeix també des de l’exterior per la plaça del Gorg.
A la primera planta trobem la sala d’estar, el menjador, la cuina i un lavabo complet amb dutxa. Tots ells espais amplis i diàfans.

La cuina està totalment equipada amb pica, rentaplats, nevera i espai de cocció (vitro, forn i microones). Aquesta estança dona a l’exterior a través d’una finestra al carrer Gran i disposa d’una barra d’esmorzar amb 2 tamborets.

La taula del menjador està situada sota una volta de quatre punts que es conserva de la vivenda original. És una taula extensible que permet els àpats de fins a 8-10 persones.

A la sala trobareu un sofà llit de 4 places i la televisió. Des de la sala, que té un balconet, s’accedeix a la segona planta per una escala oberta.

A la segona planta trobem les habitacions i un segon bany complet.

Els banys.

Trobareu un bany a cada pis.

Els banys són complets amb vàter, dutxa, pica, mirall, penjadors, espais d’emmagatzematge i assecador de cabells.

Al bany de dalt incorpora també una rentadora i assecadora al servei dels hostes si aquests ho requereixen.


Adreça: Can Marlot – Carrer Gran 12 – 17744 Navata – Girona

Tel: +34 650 409 354 | + 34 690 156 930

Pàgina web: https://canmarlot.wixsite.com/navata