Ruta BTT 09: El Fluvià

Aquesta ruta recorre el vessant sud del municipi de Navata, i travessa els límits d’Ordis, Vilademuls i Esponellà, on es poden prendre rutes d’enllaç cap al Centre BTT del Pla de l’Estany.

Sortida: Navata

Distància recorreguda: 30,03 quilòmetres.

Desnivell acum. pujant: 156 metres.

Altitud mín.: 89 metres màx.: 162 metres.

Grau de dificultat: Moderat.

Finalitza al punt de partida (circular): Sí.

Itinerari: Se surt des de la zona esportiva de Navata cap als Camps de Mas Garriga. Passem per davant de Mas Pagès i travessem la Riera d’Alguema. Passarem per davant de l’Hostal dels Ous i pels Camps de Mas Caselles.

Pugem fins al Puig d’en Felip i baixem a Romanyà d’Empordà. Des del poble, tornem a enfilar cap al Castell, deixant el Puig Balcó a la nostra dreta i arribem al poble de Canelles. Des d’aquí ens endinsarem en els Boscos de ca n’Àlguema, pujant i baixant, passant al costat del Pi centenari del desert.

Seguirem la ruta passant pels camps de Can Noguera fins a arribar a Espinavessa. De tornada cap a Navata, passarem per davant del Castell de Navata.

Cal esmentar la vista espectacular que es té dels meandres del riu i la bellesa del poble de Canelles. En nombrosos moments la ruta s’endinsa en el gruix dels boscos d’arbres autòctons.